Gratis verzending vanaf 125 euro - Gratis levering aan huis mogelijk of afhalen in de winkel

Business


Samen werken aan een duurzame toekomst

 “goede arbeidsomstandigheden en duurzame materialen”


Bij Bloom Conscious Clothing willen we eigenlijk maar één ding: zoveel mogelijk bedrijven aanzetten tot de verduurzaming van het bedrijfskledingpakket. En hierin zijn veel mooie dingen mogelijk.

De textielsector is op dit moment nog één van de meest vervuilende industrieën ter wereld als het gaat om verspilling van water, het gebruik van pesticiden en de uitstoot van CO2. Daarnaast liggen ook de arbeidsomstandigheden waaronder kleding wordt geproduceerd onder een vergrootglas.

Bloom Conscious Clothing ging daarom een samenwerking aan met Bamboo Belgium. Dit label staat garant voor goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers. Daarnaast is de bedrijfskledij ontworpen in België en eerlijk geproduceerd in Portugal.

De kleding is vervaardigd uit Bamboo, een natuurlijk en duurzaam materiaal. Bamboo heeft enkel regen en zon nodig om te groeien en kan onbeperkt geoogst worden. Bij de productie van bamboo worden er geen pesticiden of insectiden gebruikt. Bamboo is hierdoor een uiterst milieuvriendelijk product. Van de pulp van bamboo, die op mechanische wijze wordt verkregen, wordt een zachte en bijzonder sterke stof gemaakt. De stof van bamboo is slijtvast, comfortabel om te dragen en blijft lang mooi in vorm.

De vijf voordelen van bamboo op een rijtje:

  • Bamboo is een zachte, comfortabele stof die lang mooi in model blijft.
  • Door zijn anti allergische eigenschappen is de stof ideaal voor de gevoelige huid.
  • Bamboo is een ademende, anti bacteriële stof en neemt hierdoor 3X meer zweet op dan andere stoffen. Men voelt zich langer fris, zelfs bij fysieke arbeid, en er blijven minder snel vieze geurtjes achter.
  • Kleding van bamboo was je op 30°C. Weer een pluspuntje voor het milieu en je portomonee.
  • Bamboo is volledig composteerbaar.

Wordt bedrijfskleding binnenkort ook de volgende stap in uw duurzaamheidsbeleid? Wij komen graag een keertje langs om ons bedrijf, onze collectie en onze visie voor te stellen. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in onze Concept Store te Eksel.

Samen met u gaan wij graag op weg naar een duurzame toekomst!

 

Aanbrengen van uw logo of persoonlijke print 

Uiteraard kunnen wij ook uw bedrijfskleding personaliseren. Dit kan door middel van digitaal printen. Een mooie techniek om met hoge kwaliteit op kleding te printen. Daarnaast biedt digitale print een snelle levertijd en kunt u tevens snel en gemakkelijk kleding nabestellen.

 

Maak vrijblijvend een afspraak via mail:
info@bloomconsciousclothing.com
of gsm:  +32 499 73 66 17

Carine Vanroy
Bloom conscious clothing
The beautiful process of becoming